28 Kasım 2018 Çarşamba

Hareketli Duvar Sistemi ile Paris'te Esnek Bir Ofis Mekanı

Hareketli Duvar Sistemi ile Paris'te Esnek Bir Ofis Mekanı

Fransız mimarlık ofisi Stephane Malka Architecture, bilişim firmasının ofis mekanı için kayar duvar sistemini geliştirdi.


Mimar Stephane Malka, Paris'te bir ofisin iç mekanı için esnek bölmeli bir sistem geliştirdi. Bilişim sektöründeki bir firma için hazırlanan ofiste bölmeler, çok amaçlı alanlar yaratarak, mekanın dijital eğitim mekanları, yönetim ofisleri ve toplantı odaları olarak kullanılabilmesine imkan veriyor.



Mimarların patentini de alarak MuMo (mur mobiles/hareketli duvarlar) adıyla markalaştırdıkları sistem kullanıcısına çeşitli oda düzenlemeleri sağlıyor. Yerden 3 mm yukarıda ve tavandan 3 mm aşağıda asılan bu elemanlar aynı zamanda kapıları bulunduruyor.


Otonom strüktürel sistem çalışmak için hareketli ve esnek bir mekan sunarken kullanıcılarına mekanla eğlenme hissi de veriyor. Görsel deformasyon; aynaların kullanımı, yanlış simetriler ve balıkgözü etkisiyle kurulmuş. Ofis esniyor daralıyor, bölünerek çoğalıyor ve çok biçimli mekanlar oluşuyor.


22 Kasım 2018 Perşembe

HAREKETLİ BÖLMELERLE ETKİLEŞİMLİ ÇALIŞMA MEKANLARI


KBP West Ofisi – San Francisco, Kaliforniya

San Francisco’da reklam şirketine ait olan bu ofis üç bölmeden oluşmaktadır. Ayrı ayrı kullanılabilen bu bölümler paravanlar açıldığında tek bir mekan haline gelebilmektedir.



Ofis tasarımı çalışanların yaratıcılığını arttıracak şekilde yapmışlardır. Üç bölümdeki şeffaflık ve hareketlilik, çalışanların rahat edeceği ve mutlu zamanlar geçirebileceği mekanlar sağlamıştır. Hareketli bölmelerin açılıp üç bölümün birleşmesi ile entegre bir çalışma alanı oluşmaktadır ve çalışan iletişimi ile verimle üretimler sağlanabilmektedir.



İnsanların belki de evlerinden daha fazla vakit geçirdikleri yerler olan çalışma mekanları ne kadar sıcak ve huzur verici olursa çalışanlar da bir o kadar mutlu, pozitif olacaktır ve ürettiklerinden alınan verim fazlalaşacaktır. Mutlu çalışanlar için her zaman ferah, şeffaf ve entregre mekanlar gereklidir. Çalışanların rahatlayabileceği alanlar olduğu gibi bu alanlar açılan sistemler ile tek bir alana dönüşüp birliktelik kavramı ve etkileşime geçmelerini sağlar. Çalışanların yaratıcılığını arttırabilecek küçük bir bahçe ve renkli yemek salonu bulunan ofiste ara vermek ve bu sürelerde hayal etmek keyifli bir eylem halindedir.

Şirket ‘çok çalışma’ ve ‘eğlenmeyi’ bir araya getirerek çalışanlarının verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Çalışanların şirkete bağlılığının arkasındaki bir diğer sebep ise çalışma ortamları.İyi bir ofis yaratmak için sadece lezzetli yemekler ve oyun alanları yetmez, sakin ve rahatlatıcı bir çalışma ortamı da sunmak gereklidir. Ofisi çalışmaktan zevk alınacak bir yere dönüştürerek çalışanların rahatlamasını ve aralarda deşarj olmasını sağlıyor. Bütün tasarımın tek bir amacı var: ürün geliştirmeyi ve enerjiyi artıran mutluluk verici ve rahat bir çalışma ortamı. İşlerine verdikleri önemi çalışma alanına da vermeleri ortaya başarılı sonuçlar çıkarıyor.



Özgün tasarım ve canlı renkler çalışma alanını ilgi çekici hale getirmiş.
Çalışanların yaratıcılığını arttırabilecek küçük bir bahçe ve renkli yemek salonu bulunan ofiste ara vermek ve bu sürelerde hayal etmek keyifli bir eylem halindedir.