18 Nisan 2019 Perşembe

Daha Esnek Mekanlar İçin Hareketli Duvarlar

Japonya, Kanagawa'da bulunan bir topluluk merkezi, mekanın farklı etkinliklere kolaylıkla adaptasyon sağlayabilmesi amacıyla; sökülebilir dış duvarlar ile hareketli iç duvarlardan oluşturulmuş. Japon mimar Aki Hamada tarafından tasarlanan bu yapı aslında bir fabrikanın ek binası ve yerel halk için sergi ve etkinlik alanı olarak kurgulanmış.

Yapının sınırsız programı ve esnek mekan ihtiyacı tasarımcının esnek duvar ve cephe panelleri kullanmasına neden olmuştur. Yapı içindeki hareketli paneller ahşaptan imal edilmiş, hareketli paneller, zemindeki ve tavandaki raylara yerleştirilmiştir. Çapraz kirişlerle desteklenen eğimli çatı ise tamamen açığa çıkarılmış, yer yer yarı saydam kumaşlar ile örtülmüştür.
Dış duvarlarda iki katmanlı bir yapı oluşturulmuş; dışta şeritlerden oluşan çelik panel katmanı varken, içte sökülebilir cam panel katmanı yer alır.

Tasarımcı bu yapının fabrika ile yerleşim yeri arasında bir ara mekan olarak işlev görmesini amaçladığını ifade etmiş ve sonuç olarak ortaya bu 'yarı açık ahşap fabrika yapısı' çıkmıştır. 






5 Nisan 2019 Cuma


FİRMA ÜRÜNLERİNİ HAREKETLİ PANEL ÜZERİNDE SERGİLEMEK


Ofis Wolf Gordon / New York / 2017 / LTL Architects

Tekstil, döşeme ve duvar kaplama alanında faaliyet gösteren bir firma olan Wolf Gordon, New York Manhattan’daki yeni ofisini LTL Architects'le birlikte tasarladı. 



Tasarımcılar, yeni ofisin tasarımında 21. yüzyılın çalışma ortamını mekana yansıtabilmeyi amaçlamış. Ofisin iç mekanında firmaya ait kaplama ürünlerini sergileyebilmek amaçlanırken, bunu hareketli bir sisteme entegre ederek daha dinamik bir mekan kurgulanmış. Çelik taşıyıcılar ile tavana monte edilen ray ana mekanın ortasından geçmekte ve pek çok farklı görüntüleme olanağına imkan tanımakta. Çelik çerçeveli ve farklı renkte yüzey kaplamasına sahip paneller, kimi zaman tanımlı bir mekan oluşturup farklı etkinliklere olanak sağlarken, kimi zaman da sergi amacına uygun olarak konum değiştirebiliyor.
Ofisin diğer bölümlerinde de ferah ve yaratıcı fikirler uygulanmış, firmanın sahip olduğu akustik kumaş gibi diğer malzemelerin de kendi ofislerinde tanıtılması, kullanılması tasarımın ana amaçlarından biri olarak kabul görerek ofisin her alanına bu anlayış yansıtılmış.




Photography: Michael Moran

4 Nisan 2019 Perşembe

CAM OFİSLERİ TERCİH ETMENİZ İÇİN 4 NEDEN

Yeni bir ofise taşınmayı mı planlıyorsunuz? Ya da mevcut ofisinizde bir takım değişiklikler mi yapacaksınız? Cam bölme sistemleri ile tüm bu değişikliği efektif bir şekilde organize edebilirsiniz.

İYİ OFİS BÖLME - PANORAMA SİSTEM

Doğal Işık
Bir mekan tasarlanırken opak duvarlar ilk tercih edilendir ancak bu duvarlar veya dolu bölmeler mekan içindeki ışık seviyesini azaltabilir. Yapay aydınlatmaya olan ihtiyaç artar. Ancak cam bölmeler doğal ışığın ofisinizin her köşesinde parlamasını sağlar.

Esnek Düzenleme
Masif duvarlar kalıcıdır. Ofis düzeniniz değiştiğinde veya ekibiniz büyüdüğünde, masif duvarları kaldırmak pahalı ve zaman alan bir işlemdir. Ofis bölmelerin en büyük avantajı da size değişimi mümkün kılmasıdır.

Mahremiyet
Cam duvarların mahremiyet sağlayamadığı öngörülse de, dekoratif cam filmi ile bunun tam tersi mümkündür. Üstelik bu mahremiyet, doğal ışıktan feragat etmeden kolaylıkla sağlanabilir. Cam malzemenin akustik özelliğiyle sessiz alanda çalışmak isteyenleri özgür kılabilir, toplantı mekanlarınızı tamamen sessiz hale getirebilirsiniz.

Çok Yönlü Stil
Cam ofisin modası asla geçmez. Modernizmin ofislere hediyesi olan şeffaf mekanlar, klasik ya da çağdaş görünecek şekilde markanıza uygun şekilde özelleştirilebilir. Firma kimliğinizi kolaylıkla mekana yansıtabilir, logo renklerinize uygun alternatifler seçebilirsiniz.

İYİ OFİS BÖLME - CAM SEPERATÖR BÖLME

   
İYİ OFİS BÖLME - PANORAMA SİSTEM